Sites Like Facebook and Hyves Should Be 16+

Nederlands Debat 5Havo 2010

5. Een minderheidskabinet met gedoogsteun moet wettelijk onmogelijk worden gemaakt. Voor

- Het grote bezwaar tegen een kabinet met gedoogsteun is dat de partij die gedoogt geen ministers en staatsecretarissen levert. Hierdoor kan het land onbestuurbaar worden, want de gedoogpartij heeft alleen afspraken gemaakt over een bepaalde onderwerpen. Bij alle andere onderwerpen is er dus steeds een wisselende minderheid. Hierdoor is er dus geen vastigheid in welke maatregelen er wel doorheen komen en welke niet. Er ontstaat dus onzekerheid over het beleid.

- De gedoog partij komt er wel heel makkelijk vanaf omdat ze geen ministers en staatsecretarissen hoeven te leveren. Waardoor ze geen ministeriele verantwoordelijkheid hebben.

7. Burka’s moeten in het openbare leven verboden worden. Tegen

- Een van de grootste argumenten voor een boerka verbod is dat het onderdrukkend is voor de vrouw, maar dat is juist helemaal niet zo. Boerka’s geven vrouwen juist meer vrijheid. Een vrouw die van haar man anders het huis niet uit mag, mag met een boerka aan tenminste boodschappen gaan doen.

Door een boerkaverbod gaan we mensen alleen nog maar verder onderdrukken. Denk je nou echt dat door een boerka verbod mensen gaan afzien van hun geloof? Een Boerkaverbod zorgt er alleen maar voor dat de mensen die alleen maar over straat gaan in een boerka, nu dus thuis moeten blijven. Het zorgt ervoor dat meisjes die een boerka moeten dragen geen opleiding/school meer kunnen volgen. Een boerkaverbod zal dus alleen maar averecht werken.

- Een verbod op de boerka is een ernstige inbreuk op de zelfbeschikking van vrouwen. En de staat moet met zijn tentakels van de lichamen van mensen afblijven. Hoe vervelend die boerka ook is, de staat moet zich niet bemoeien met hoe mensen zich kleden. Iedereen mag zich kleden zoals hij wil, we leven ten slotte in een vrij land.

- Een boerkaverbod is als schieten met een kanon op een mug. In Nederland worden ze...